Ingatlan vásárlás árverés által (1. rész)
Vissza

Közzétéve: 2016.11.03.

Sokszor hallhattunk már ingatlan árverésről, ahol a piaci ár töredékéért juthatunk hozzá egy- egy ingatlanhoz, legyen az lakás vagy akár ház. Természetesen minden megyében és városban van lehetőségünk ingatlan árverésen részt venni, de mindenképpen érdemes előre gondolkodni, hogy mit szeretnénk, mi a cél és milyen igényeink vannak a megvásárolni kívánt ingatlannal kapcsolatban.

ingatlan_vasarlas_arveras_altal_1

 

Ha nincsenek konkrét elvárásaink és abban bízunk, hogy majd idő közben kialakulnak az elképzeléseink, akkor sokkal drágább „mulatsággá” válhat egy ingatlan árverésen való részvétel, mint azt most gondolnánk.

Azáltal, hogy csak ingatlan árveréssel foglalkozó weboldalakon gyűjthetünk információt a kínálattal kapcsolatban, nem kerülhetjük ki az információért kért díjakat, mint például a regisztrációs díj. Ha viszont ezen költségek megfizetésén túl vagyunk, lehetőségünk nyílik bármelyik lakás, illetve ház adatlapjába belenézni. Minden nélkülözhetetlen adathoz hozzájuthatunk, melyek alapján eldönthetjük, hogy valóban érdekel–e minket az adott ingatlan vagy sem. Sőt, ezek után arra is van lehetőségünk, hogy személyesen is elmenjünk a kinézett lakásba és körbejárjuk azt, valamint szemügyre vegyük adottságait és műszaki állapotát és a környéket, ahol található.

Ha igazán szemfülesek vagyunk, érdemes a személyes megtekintés alkalmával egy szakértőt is magunkkal vinni, aki a díszlet mögé lát és tisztában van a fizikai megjelenés helyes értelmezésével. Így még könnyebben meg tudjuk ítélni, hogy valóban jó döntés–e az ingatlanra való licitálás, vagy inkább másik lakás, illetve ház után kellene néznünk.