Milyen szempontok szerint nézzünk új ingatlan után?
Vissza

Közzétéve: 2016.04.25.

Mindenkinek vannak álmai, vágyai, ha a tökéletes lakásról vagy házról van szó, de azt is tudnia kell mindenkinek, aki új ingatlant szeretne venni, hogy egyik eladó lakás vagy ház sem lesz pont olyan, mint amire mi vágyunk.

blog2016.04.18.

 

Azáltal, hogy mindenkinek mások az igényei, másként is alakították ki otthonukat, ami miatt nagy valószínűséggel nem találunk rá álmaink otthonára, hacsak nincs jó képzelőerőnk. Bármilyen ingatlant is nézünk meg hirdetés alapján, ne a megszokott módon nézzük a képeket, vagy személyesen a lakást vagy házat, hanem lelki szemeinkkel lássuk a benne rejlő lehetőségeket. Természetesen bármilyen ingatlanból lehet kacsalábon forgó palotát építeni átalakítással, a kérdés az, hogy mennyi pénzünk van a felújításra.

Célszerű ezek szerint olyan ingatlant választani, ami hasonló saját igényeinkhez, mert kisebb anyagi ráfordítással éppen olyanná varázsolhatjuk az ingatlant, amilyenre mi vágyunk. Ha viszont olcsón juthatunk hozzá egy ingatlanhoz, amin bőven lenne mit megcsinálni, viszont van rá elég időnk és pénzünk, akkor az is egy járható út és érdemes belevágni, mert kicsit több munkával, viszont valószínűleg ugyanannyi összértékért pont olyan lakásunk vagy házunk lehet, amit mindig is szerettünk volna. A döntés rajtunk áll.

Ami viszont biztos, hogy alkalmazkodnunk kell, nem várhatjuk el, hogy megtaláljuk a tökéletes méretű, felosztású és állapotú ingatlant, arról nem is beszélve, hogy éppen azon a környéken, ahol mi szeretnénk lakni és persze olyan áron, ami megfelelő számunkra. Kompromisszum-készeknek kell lennünk és képzelőerőnket is szükséges segítségül hívni, hogy ne csak a jelen állapotokat lássuk, hanem a jövő lehetőségeit is.

Amin viszont sosem tudunk változtatni egy ingatlan esetében, az a telekméret, a környék, a szomszédok és az infrastruktúra. Ha ezen szempontok szerint megfelel számunkra a kinézett ingatlan és az ára is jó, akkor érdemes komolyan elgondolkodni a vételen, hiszen a többi csakis rajtunk, képzelőerőnkön és pénztárcánkon múlik.