Új vagy újszerű lakást vásároljunk?
Vissza

Közzétéve: 2016.06.01.

Minden új otthonra vágyó emberben felmerül a kérdés, hogy egy teljesen felújított, vagy egy újépítésű lakás megvásárlása mellett döntsön.

blog2016.05.31

A kérdés jogos és persze mindkettő mellett szólnak érvek és ellenérvek, melyeket felsorakoztatva is gyakran kerül a vásárló nehéz döntés elé, hiszen ritkán egyértelmű a válasz. A teljesen felújított lakás nagy előnye, hogy hosszú évekig nem kell az ingatlanra költeni és a régi, már jól bevált módszerek szerint épült a lakás. Vagyis a tégla jó minőségű, amiből épült, a hőszigeteléssel sem szokott probléma lenni felújított lakás esetén. Viszont ellenérvnek szokták mondani, hogy a falban található csövek cseréje lehet, hogy esedékes, ami újabb bontással és javítással jár. Ha pedig azt mondja az eladó, hogy a felújítás során a csöveket is kicserélték, akkor csakis a személyes szimpátia lehet arra alap, hogy higgyünk az adott személynek, hiszen a falba nem látunk bele, hogy meggyőződjünk a cseréről.

Az újépítésű lakás nagy előnye értelemszerűen, hogy minden eleme vadonatúj, vagyis nem merülhetnek fel kérdőjelek a csövek, a vezetékek és a nyílászárók tekintetében sem. Az újépítésű lakás esetén sokakat nyugtat a tudat, hogy sok évig nem kell felújításra, fúrásra gondolni és az új, műanyag nyílászárók is elengedhetetlenek egy ilyen ingatlan esetében. Ami sokakat elgondolkodtat, hogy vajon minden úgy lett –e beépítve a lakásba, ahogy az a terveken szerepel, hiszen elég sok rosszindulatú pletyka kering, miszerint ott spórolnak az alapanyaggal az építtetők, ahol csak lehet, ami nem vet túl jó fényt az újépítésű lakások állapotára.

A döntés mindig nehéz és sok időt vesz igénybe, amíg mindennek utána járnak a vásárlók, de ha kellő információval rendelkeznek és a kölcsönös szimpátia is megvan eladó és vevő között, akkor bátran választhatnak a lehetőségek közül.